Rehab & Friskvård

En hund på kryckor har ni sett det?
Våra fyrbenta kompisar skadar sig ibland och råkar ut för benbott, muskel- och ledskador. De kan även drabbas av åldersförslitningar och problem som artros och även övervikt kan ge hälsopåverkan. Hunden förstår inte att den under en period behöver avlastning och med hjälp av rehabilitering bygga upp muskulatur och kondition igen.
Ta då hjälp och låt Royal Rehab stötta dig!

Rehabilitering efter skada och operation påskyndar läkning och hjälper din hund tillbaka till normal funktion och vardagsliv snabbare. Det kan ibland dessutom vara ett alternativ istället för en dyr och kostsam operation. I takt med att den veterinärmedicinska utvecklingen och forskningen går framåt genomförs det dessutom fler avancerade operationer och ingrepp vilket ibland också kräver mer avancerad rehabilitering.

Det finns förutom rehab även det förebyggande arbetet, friskvård, som precis som hos människor handlar om att hålla igång kroppen på ett bra sätt. Det är allt från att arbeta med viktminskningsprogram för de hundar som behöver den hjälpen, till muskel- och konditionsuppbyggnad för de hundar som arbetar under större fysiska krav som tex inom jakt, vallning, agility och bruks.

Royal Rehab erbjuder följande typer av behandlingar,
Vattenlöpband(Water Treadmill), Laserterapi , Vibrationsträning ,Massage & Streching , Balansbollar och stabilitetsträning.