Ut och simma

Nu börjar det på sina håll bli lite okej badtemperaturer.

Så lite att tänka på när det nu är badsäsong.

1) Se till var du badar, kan hunden ta sig i och ur vattnet på ett säkert sätt, att ta sig upp ur vatten med tung päls på branta klippor det sliter extra på lederna.

2) Simmar du i havet under mera högsäsong, ha lite koll på algblommning som ju är väldigt giftigt för hund. så lär gärna hunden att aldrig drick ur badvattnet utan ha med vatten

3) Flytväst, flytväst och flytväst. Ja mitt råd efter att ha sett en hund sjunka under ytan (sen finns det absolut hundar som har kroppstyp , teknik och förmåga att simma utan flytväst också )Men framtunga hundar, hundar med korta eller väldigt långa ben, väldigt smal bringa eller mycket päls som drar åt sig vatten – flytväst absolut!

4) Gör det till en rolig och kul aktivitet tillsammans, uppmuntra med leksaker och se till att hunden får jobba och att det blir ett riktigt bra fyspass på en 20 minuter om det är det man är ute efter. (Är hunden ovan börja med lite pauser och arbeta upp konditionen och styrkan)

5) Torka väl efter, för att undvika hot spot och vattensvans torka och gnugga hunden rejält efter simturen.(Skulle man få hot spot, raka, tvätta och använd laser om det inte vill läka ihop direkt)

Simma med hund

Simma med hund