Hösten är här – täcke på

Efter en fantastiskt härlig och varm sensommarhöst (ja kanske blev vi lite bortskämda och ivartfall jag trodde det nästan skulle kunna vara för evigt) så är hösten här. Löven trillar av och morgonpromenaderna börjar bli lite kylslagna. Då är det dags för täcke på!

Så varför ska man ha täcke på en hund, de har ju päls och har du sett någon varg med täcke – är frågor som jag stöter på.
Ja, men absolut våra hundar har päls (eller ivartfall de flesta har päls). Våra hundar lever i temperaturskillnader från den vara goa innomhustemperaturen ut till utomhus på ett par sekunder, det finns ingen som hinner anpassa sig på den stunden. Sen kanske vi också arbetar med dem, så muskler och kropp är varm, för att sedan lägga dem still i en kylslagen bil ett tag innan det bar av hemmåt och de är inne i inomhustemperaturen igen.

Så var snäll mot din hunds muskler och leder och använd täcke och där finns massor att välja på –
Det finns tunna täcken som ger en liten värmande effekt, du har regntäcken som tar vind och väta, du har flistäcken som kan användas för sig själv eller under tex ett regntäcken. Det finns även funktionstäcken som tex Back on Tracks täcke som har en keramisk kärna i sina täcken vilken skapar som en infravärme effekt där kroppsvärmen stutsar tillbaka och hjälper leder och muskler att må bättre. Så hitta det täcket som passar din hund och era behov!

Här kommer ett par exempel:
Back On Track Nättäcke

Back On Track Hundtäcke

ReDog Täcke

Back on Track hundtäcke

Back on Track hundtäcke, friskvård hos Royal Rehab