Fibergodis – hemmagjort hundgodis

Fibergodis –
Ja hemmagjort hundgodis är alltid populärt (oftast är väl allt hundgodis populärt men när man dessutom vet vad som
finns i och att det är fritt från alla tillsatser och konserveringsmedel ,känns det så där lite extra bra tycker jag)

Lever
Linfrö
Havegryn
Psylliumfrön

hemmagjort hundgodis, fibergodis

Hemmagjort hundgodis, fibergodis

Några exakta mått är svårt att ange, men börja med en bit lever som du kör i mixer eller med stavmixer., sedan i med linfrö och psylliumfrön i runda slängar 1-2 msk och havegryn ½ till 1 dl beroende på hur stor bit lever det var. Det ska bli som en lagom stabbig smet som du kan klicka ut på bakplåtspapper. Eftersom det inte finns något fet tillsat i detta kan det vara bra att bara pensla bakplåtspappret med ett par droppar olja så att det inte fastnar i pappret. Gör du som lördagsgodis klickar du ut det i maskedsstora klickar.
Du kan även bred ut i ett tunt lager och köra små små rutor med tex kniv eller pizzasliser för att gå det som träningsgodis. Sen in i ugnen på en ca 100 grader, ungsluckan öppen och låt stå ett par timmar. Jag tar dem som ”färskgodis” vilket innebär att det fortfarande kan vara lite mjukare i mitten och inte helt 100% igenomtorkade. Men då får man förvara dem i kylskåp eller frys och de har kortare hållbarhet. Don efter person – vill du ha det som torkat godis får de gå i ugnen tills det är 100% genomtorkat och då håller det i tätslutande burk ett bra tag.
Men tänk på att varken lever eller fiber ska man få i sig i allt för stora mängder så det är ett godis att njuta av i små mängder så att inte magen säger ojsan!